Tofu har en mild och neutral smak, vilket gör att den enkelt kan smaksättas med precis vilka kryddor du vill. I dagens recept med asiatiska influenser panerar vi den och vänder den i en ingefärsdoftande woksås innan vi serverar den med kokt jasminris. Vi steker också paprika och broccoli med vitlök som tillbehör och toppar med asiatisk majonnäs och rostad lök för krämighet och krispighet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
180 g
Tofu
(Innehåller Soja)
10 g
Ingefärspasta
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Broccoli
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika, grön
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
2 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär paprika, broccolibuketter och stjälken, och tofu i 3 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd tofu i panering tills den är täckt.
Blanda asiatisk woksås, vatten [2 msk | 4 msk], ingefärspasta och socker [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.
Hetta upp olivolja [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, broccolibuketter och stjälken, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5–6 min, eller tills mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
TIPS: Stek i omgångar om det inte får plats.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek tofu under omrörning i 5–6 min, tills brynt.
Tillsätt woksås och stek i 1 min, tills den reducerats något.
Lägg upp ris, tofu och vitlöksstekta grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med asiatisk majonnäs och rostad lök.