Panerad tofu och vitlöksstekta grönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad tofu och vitlöksstekta grönsaker

Panerad tofu och vitlöksstekta grönsaker

med asiatisk majonnäs och rostad lök

Tofu har en mild och neutral smak, vilket gör att den enkelt kan smaksättas med precis vilka kryddor du vill. I dagens recept med asiatiska influenser panerar vi den och vänder den i en ingefärsdoftande woksås innan vi serverar den med kokt jasminris. Vi steker också paprika och broccoli med vitlök som tillbehör och toppar med asiatisk majonnäs och rostad lök för krämighet och krispighet.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

180 g

Tofu

(Innehåller Soja)

10 g

Ingefärspasta

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Broccoli

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3869 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett46 g
varav mättat8 g
Kolhydrater117.3 g
varav socker21.2 g
Protein34.8 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika, broccolibuketter och stjälken, och tofu i 3 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd tofu i panering tills den är täckt.

 

Blanda sås
3

Blanda asiatisk woksås, vatten [2 msk | 4 msk], ingefärspasta och socker [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, broccolibuketter och stjälken, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5–6 min, eller tills mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

TIPS: Stek i omgångar om det inte får plats. 

Stek tofu
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek tofu under omrörning i 5–6 min, tills brynt.

Tillsätt woksås och stek i 1 min, tills den reducerats något.

Servera
6

Lägg upp ris, tofu och vitlöksstekta grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med asiatisk majonnäs och rostad lök.