Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vill du äta mer fisk, men är trött på affärens fiskpinnar? Låt oss presentera vår panerade torsk! Vi serverar den spröda, vitlöksdoftande fisken med hemmagjorda pommes, klassisk remouladsås som du enkelt svänger ihop och en lätt och krispig sallad med äpple och fänkål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Citron
1
Äpple
½
Fänkål
1
Dill
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4
Vitlöksflörter
½
Torkad oregano
6
Senap
(Innehåller Senap)
½
Socker (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
2
Vetemjöl (steg 4)
1
Ägg (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
¼
Socker (steg 5)
1
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Kärna ur och tärna äpple i bitar.
Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i fänkål och äpple och låt marinera till servering.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko, vitlök och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Under tiden, blanda majonnäs, senap [1/2 paket, 2P], dill, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en skål.
Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med remouladsås.