topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad torsk

Panerad torsk

med äpple- och fänkålssallad och remouladsås

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vill du äta mer fisk, men är trött på affärens fiskpinnar? Låt oss presentera vår panerade torsk! Vi serverar den spröda, vitlöksdoftande fisken med hemmagjorda pommes, klassisk remouladsås som du enkelt svänger ihop och en lätt och krispig sallad med äpple och fänkål.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Citron

1

Äpple

½

Fänkål

1

Dill

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4

Vitlöksflörter

½

Torkad oregano

6

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

2

Vetemjöl (steg 4)

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

¼

Socker (steg 5)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3591 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett39 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater87 g
varav socker16.3 g
Protein37.7 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Kärna ur och tärna äpple i bitar.

Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka dill.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. 

Rör i fänkål och äpple och låt marinera till servering.

Stek fisk
4

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko, vitlök och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Blanda remoulad
5

Under tiden, blanda majonnäs, senap [1/2 paket, 2P], dill, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en skål.

Servera
6

Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med remouladsås.