Vill du äta mer fisk, men är trött på affärens fiskpinnar? Låt oss presentera vår panerade torsk! Vi serverar den spröda, vitlöksdoftande fisken med hemmagjorda pommes, klassisk remouladsås som du enkelt svänger ihop och en lätt och krispig sallad med äpple och fänkål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Dill
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ g
Torkad oregano
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Äpple
½ st
Fänkål
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till sallad
½ tsk
Socker till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Socker till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Kärna ur och tärna äpple i små bitar.
Halvera och skär fänkål i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda olivolja, en skvätt citronsaft, socker och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i fänkål och äpple och låt marinera till servering.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, blanda majonnäs, senap, dill, socker och en nypa salt i en skål.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med remouladsås.