Panerat citronpepparfläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerat citronpepparfläsk

Panerat citronpepparfläsk

med haricots verts och dill-crème fraiche

Citronpeppar i pankopaneringen tar denna smarriga rätt till nästa nivå! Vi steker fläskkotlett gyllene medan vi rostar potatis, lök och haricots verts i ugnen och blandar en fräsch dressing med crème fraiche och dill. Färsk rucola smakar fantastiskt i kombination med de krispiga ugnsstekta grönsakerna och gör måltiden komplett – nu är det bara att hugga in!

Taggar:
Max 50g kolhydrater
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Dill

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

75 g

Haricots verts

40 g

Rucola

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2620 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett30.3 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater48 g
varav socker7.1 g
Protein36.9 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis och lök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda dill-crème fraiche
2

Under tiden, ansa och halvera haricots verts [1/2 påse, 2P].

Skölj rucola.

Finhacka dill.

Blanda crème fraiche, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Panera kött
3

Krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko och citronpeppar i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sen i panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Tillsätt haricots verts
4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, tillsätt haricots verts på plåten och vänd runt.

Rosta resterande tid.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd rucola med rostade grönsaker precis innan servering.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats i pannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp kött och rostade grönsaker på tallrikar.

Servera med en klick dill-crème fraiche.