Citronpeppar i pankopaneringen tar denna smarriga rätt till nästa nivå! Vi steker fläskkotlett gyllene medan vi rostar potatis, lök och haricots verts i ugnen och blandar en fräsch dressing med crème fraiche och dill. Färsk rucola smakar fantastiskt i kombination med de krispiga ugnsstekta grönsakerna och gör måltiden komplett – nu är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Dill
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
75 g
Haricots verts
40 g
Rucola
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, ansa och halvera haricots verts [1/2 påse, 2P].
Skölj rucola.
Finhacka dill.
Blanda crème fraiche, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko och citronpeppar i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sen i panko. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, tillsätt haricots verts på plåten och vänd runt.
Rosta resterande tid.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd rucola med rostade grönsaker precis innan servering.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats i pannan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp kött och rostade grönsaker på tallrikar.
Servera med en klick dill-crème fraiche.