Panerat citronpepparfläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerat citronpepparfläsk

Panerat citronpepparfläsk

med haricots verts och dill-crème fraiche

Citronpeppar i pankopaneringen tar denna smarriga rätt till nästa nivå! Vi steker fläskkotlett gyllene medan vi rostar potatis, lök och haricots verts i ugnen och blandar en fräsch dressing med crème fraiche och dill. Färsk rucola smakar fantastiskt i kombination med de krispiga ugnsstekta grönsakerna och gör måltiden komplett – nu är det bara att hugga in!

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

40 g

Rucola

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Rödlök

75 g

Haricots verts

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2620 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett30.4 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater49.8 g
varav socker7.1 g
Protein36.9 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Rosta potatis och lök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda dill-crème fraiche
2

Under tiden, ansa och halvera haricots verts.

Skölj rucola.

Finhacka dill.

Blanda crème fraiche, dill och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Panera kött
3

Krydda kött med salt.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och citronpeppar i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sen i panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Tillsätt haricots verts
4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, tillsätt haricots verts på plåten och vänd runt.

Rosta resterande tid.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Vänd rucola med rostade grönsaker precis innan servering.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats i pannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp kött och rostade grönsaker på tallrikar.

Servera med en klick dill-crème fraiche.