Panerat kött är en hit hos de flesta, och perfekt när du vill sätta guldkant på vardagen. Vi panerar fläsk med pankoströbröd och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter, och kokar potatis som får sällskap av smör och dill. Kvällens gröna inslag är en fänkål- och äppelsallad och vi serverar middagen med en klick dillmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Dill
½ st
Äpple
½ st
Fänkål
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Citron
12 g
Senap
(Innehåller Senap)
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka dill.
Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, Vitlöksflörter, salt [¼ tsk I ½ tsk] och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kött först ägg och sedan i panko.
Lägg över till en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om köttet inte får plats.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Rör ner hälften av dillen, smör [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar med potatisen.
Blanda fänkål, äpple och en generös skvätt citronsaft i en skål och krydda med salt och peppar.
Blanda majonnäs, återstående dill, senap, en skvätt citronsaft, en nypa salt och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Lägg upp kött, potatis och fänkål- och äppelslaw på tallrikar.
Servera med en klick majonnäsdressing.