Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
4 g
Panamat
280 g
Kycklinginnerfilé
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rosmarin
500 g
Potatis
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm pommes. Plocka och finhacka rosmarinblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.
Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2-3 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och aioli i en stor skål. Smaka av med senap, en nypa salt* och peppar*.
Blanda salladsmix med dressingen i skålen.
Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.