topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och snabb coleslaw

Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

4 g

Panamat

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Rosmarin

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3161 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett32.4 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker9.2 g
Protein46.4 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm pommes. Plocka och finhacka rosmarinblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.

Panera kyckling
2

Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2-3 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och aioli i en stor skål. Smaka av med senap, en nypa salt* och peppar*.

Blanda coleslaw
5

Blanda salladsmix med dressingen i skålen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.