Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
4 g
Panamat
280 g
Kycklinginnerfilé
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Rosmarin
500 g
Potatis
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes.
Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P].
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med olivolja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Krydda kyckling med en nypa salt.
Blanda panko, Panamat, en generös nypa salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg, och sen i panko. Sätt åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2-3 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Blanda gräddfil, aioli, senap, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Rör i salladsmix med dressingen i skålen.
Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.