Pankopanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med riven gouda och spaghetti i tomatsås

Panerad kyckling som gratineras med tomatsås och ost är en klassiker inom det amerikansk-italienska köket. Det är en riktig mysrätt som uppskattas av både barn och vuxna. Vi panerar kyckling i panko och ägg och bryner den innan den åker in i ugnen och får sällskap av en smakrik tomatsås med örtkryddor och riven gouda. Resten av tomatsåsen vänder vi med spaghetti och serverar som tillbehör tillsammans med en snabb gurk- och tomatsallad.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Tomat

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Medelhavets Pärla

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3520 kJ
Energi (kcal)841 kcal
Fett28 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater85.5 g
varav socker12.4 g
Protein59.2 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Hacka basilika
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Grovhacka basilika (spara några blad till garnering).

Panera kyckling
2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda med en nypa salt.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko och en generös nypa salt och peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling först i ägg och sedan i panko. Lägg på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 1–2 min per sida, eller tills gyllene. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], basilika, Medelhavets Pärla, vatten [½ dl | 1 dl], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud i 3–4 min.

Ugnsstek kyckling
4

Tillaga kyckling i ugnen i 10–12 min, eller tills genomstekt. När det återstår 3–4 min av kycklingens tillagningstid, toppa med hälften av tomatsåsen och gouda.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Vänd pasta med resten av tomatsåsen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda gurka, tomat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med panerad kyckling och garnera med basilika.

Servera med gurk- och tomatsallad.