I kväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska – stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinpommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Rosmarin
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes.
Plocka och finhacka rosmarinblad.
Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.
Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Rör i salladsmix med dressingen i skålen.
Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.