topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och coleslaw

I kväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska – stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinpommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Rosmarin

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3167 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett26.4 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker6.9 g
Protein50.8 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes.

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera kyckling
2

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.

Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda coleslaw
5

Rör i salladsmix med dressingen i skålen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.