Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
280 g
Kycklinginnerfilé
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Rosmarin
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Plocka och finhacka rosmarinblad.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.
Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Sätt åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra oliveolja vid behov.
Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Rör i salladsmix med dressingen i skålen.
Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.