topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och coleslaw

Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Senap
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Rosmarin

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3117 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett26.1 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker7.6 g
Protein48.5 g
Salt4 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Panera kyckling
2

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.

Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Sätt åt sidan på en tallrik, redo att stekas.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra oliveolja vid behov.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda coleslaw
5

Rör i salladsmix med dressingen i skålen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.