topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och coleslaw

I kväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska – stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Rosmarin

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3117 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett26.1 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker7.6 g
Protein48.5 g
Salt4 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Plocka och finhacka rosmarinsblad.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Panera kyckling
2

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje tallrik.

Vänd kyckling i mjöl, sen ägg, och sist panko. Sätt åt sidan på en tallrik, redo att stekas.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olivolja vid behov.

Blanda dressing
4

Blanda gräddfil, aioli, senap, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda coleslaw
5

Rör i salladsmix med dressingen i skålen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.