Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi rostar potatis och palsternacka, sen panerar vi palsternackan i panko, och steker den till fantastisk sprödhet! Vi serverar potatis och palsternacka med en syrlig coleslaw med citron, senap, kål, äpple, dill och pumpa, och en krämig tartarsås med aioli, senap och körvel!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
2
Palsternacka
1
Äpple
1
Ekologisk citron
1
Körvel
1
Dill
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25
Grov senap
(Innehåller Senap)
1
Pumpakärnor
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
4
Vitlöksflörter
1
Ägg (steg 5)
2
Vetemjöl (steg 5)
½
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera potatis (oskalad). Skär palsternacka (oskalad) i ½ cm tunna skivor på längden. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka. Placera palsternacka på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna strimlor. Skär citron i klyftor. Finhacka körvel och dill.
Blanda salladsmix och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor skål och massera den i 30 sek, tills mjuknat. Tillsätt sedan i en skvätt citronjuice, en nypa salt* och hälften av senapen, äpple, dill och pumpafrön. Blanda väl.
Blanda aioli, körvel och resterande senap i en liten skål.
Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Lägg panko i den andra. Blanda vetemjöl* [½ dl | 1 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i den tredje. Panera rostad palsternacka först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek palsternacka i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Stek i omgångar vid behov.
Lägg upp pankopanerad palsternacka, potatis, coleslaw och tartarsås på tallrikar.