Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i panko! Den serverar vi med salladslöksmos, rostad tomat och zucchini, och en krämig dilldressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
500 g
Bakpotatis
1 st
Salladslök
2 st
Tomat
1 st
Zucchini
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ portionspåse
Dill
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar, och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör.
Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], Mamas favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 15-17 min, tills mjuka och lätt brynta.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka dill [1/2 påse, 2P].
Blanda dill, yoghurt och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan.
Rör ner salladslök i potatismoset, och sätt åt sidan under lock.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt och peppar i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Lägg vetemjöl [ 1 msk | 2 msk] i den tredje.
Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar.
Vänd fisk först i vetemjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix. Pressa så panko fastnar.
TIPS (TILL 4P): Lägg över hälften av pankomixen till en ny tallrik, och panera i två omgångar, så blir pankomixen inte så fuktig.
Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 3-4 min per sida, tills genomstekt och gyllene.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp salladslöksmos och rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med panerad fisk och dillyoghurt.