Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
250 g
Broccoli
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull. Fräs Ginger Ninja och hälften av vitlöken i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär oskalad morot i halvmånar.
Dela broccoli i små buketter.
Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot och broccoli i 5-6 min.
Tillsätt resterande vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Fräs i 1 min.
Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.
Ta fram två djupa tallrikar.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.
Blanda panko med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra.
Vänd kött först i ägg och sedan i panko.
Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.
Fördela ris, pankopanerat fläsk och grönsaker mellan era tallrikar.
Ringla över asiatisk majonnäs och toppa med sesamfrön.