topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk

Pankopanerat fläsk

med vitlöksstekt broccoli och asiatisk majo

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

250 g

Broccoli

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)851 kcal
Energi (kJ)3562 kJ
Fett39.5 g
varav mättat9 g
Kolhydrater79.7 g
varav socker9.2 g
Protein41.8 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull. Fräs Ginger Ninja och hälften av vitlöken i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär oskalad morot i halvmånar.

Dela broccoli i små buketter.

Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs morot och broccoli i 5-6 min. 

Tillsätt resterande vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Fräs i 1 min.

Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Panera kött
4

Ta fram två djupa tallrikar.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.

Blanda panko med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra.

Vänd kött först i ägg och sedan i panko.

Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en generös skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.

Servera
6

Fördela ris, pankopanerat fläsk och grönsaker mellan era tallrikar.

Ringla över asiatisk majonnäs och toppa med sesamfrön.