Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlöksstekta grönsaker, ingefärskryddat basmatiris och spännande sesammajonnäs. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Morot
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull. Fräs Ginger Ninja i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Skär oskalad morot i halvmånar.
Dela broccoli i små buketter.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot och broccoli i 5-6 min.
Tillsätt vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Fräs i 1 min.
Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.
Medan grönsakerna steks, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
Ta fram två djupa tallrikar.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.
Blanda panko med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra.
Vänd kött först i ägg och sedan i panko.
Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.
Lägg upp ris, panerat fläsk och grönsaker på tallrikar.
Ringla över sesammajonnäs.