topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk

Pankopanerat fläsk

med stekt broccoli och sesammajonnäs

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlöksstekta grönsaker, ingefärskryddat basmatiris och spännande sesammajonnäs. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Morot

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)803 kcal
Energi (kJ)3362 kJ
Fett35.9 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker9.1 g
Protein41.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull. Fräs Ginger Ninja i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.

Skär oskalad morot i halvmånar.

Dela broccoli i små buketter. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs morot och broccoli i 5-6 min. 

Tillsätt vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Fräs i 1 min.

Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Panera kött
4

Medan grönsakerna steks, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. 

Ta fram två djupa tallrikar.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.

Blanda panko med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra.

Vänd kött först i ägg och sedan i panko.

Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en generös skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.

Servera
6

Lägg upp ris, panerat fläsk och grönsaker på tallrikar.

Ringla över sesammajonnäs.