Panerad mat är nästan syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerat fläskkött i asiatisk stil i kväll? Här kombinerar vi det med vitlöksstekta grönsaker, ingefärsdoftande ris och spännande sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Morot
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull.
Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Dela broccoli i små buketter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot och broccoli i 5–6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, lägg över i en skål och ställ åt sidan.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Medan grönsaker steks, skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt.
Ta fram två djupa tallrikar.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.
Lägg panko i den andra.
Vänd kött först i ägg och sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar.
Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris, panerat kött och grönsaker på tallrikar.
Toppa med sesammajonnäs.