topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk

Pankopanerat fläsk

med vitlöksstekt broccoli och sesammajonnäs

Panerad mat är nästan syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerat fläskkött i asiatisk stil i kväll? Här kombinerar vi det med vitlöksstekta grönsaker, ingefärsdoftande ris och spännande sesammajonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Morot

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3393 kJ
Energi (kcal)811 kcal
Fett35.9 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker9 g
Protein40.9 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull.

Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Dela broccoli i små buketter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs morot och broccoli i 5–6 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, lägg över i en skål och ställ åt sidan.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Panera kött
4

Medan grönsaker steks, skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Krydda med en nypa salt.

Ta fram två djupa tallrikar.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.

Lägg panko i den andra.

Vänd kött först i ägg och sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar.

Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris, panerat kött och grönsaker på tallrikar.

Toppa med sesammajonnäs.