Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskytterfilé i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majonnäsdressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10
Sesamfrön
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
3
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
1
Morot
250
Broccoli
300
Fläskkotlett hel
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1.33
Smör
1
Ägg
¼
Salt
3.5
Vatten
Pressa eller finhacka vitlök. Smält smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt basmatiris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* och koka upp. Sätt på ett lock, sänk till låg värme och låt riset sjuda i 10 min. Ta sedan av kastrullen från värmen och behåll locket på. Låt stå i ytterligare 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet till 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt återstående vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över grönsakerna i en skål och håll varma under lock eller aluminiumfolie. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att få grönsakerna att bli klara fortare.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg* så de täcks helt, sedan i pankoblandningen. Pressa paneringen mot köttet så att den fastnar. Lägg över strimlorna på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene. VIKTIGT: Fläskstrimlorna är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och vitlöksgrönsaker mellan era tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.