topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannbiff

Pannbiff

med couscous, ugnsrostade grönsaker och persilja

Ikväll gör vi klassiska pannbiffar med lite otraditionella tillbehör! De krispiga biffarna får extra sting av vitlök i färsen. Biffarna får sällskap av en färgsprakande couscoussallad med rostad zucchini, rödlök, grekisk salladost och citron. Vi toppar med en krämig gräddfilsdressing och persilja. En mild och välsmakande maträtt som kommer att älskas av hela familjen.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Blandfärs

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Ekologisk citron

2 st

Tomat

1 portionspåse

Kruspersilja

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4392 kJ
Energi (kcal)1050 kcal
Fett67.1 g
varav mättat26 g
Kolhydrater58.5 g
varav socker10 g
Protein44.4 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min.

Forma biffar
2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, blandfärs, panko, ägg* [1 st | 2 st] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Forma till 2 pannbiffar per person.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka couscous
4

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P] och en skvätt olivolja*. Rör om och ta av kastrullen från värme. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda dressing
5

Riv citronzest och skär citron i klyftor. Grovhacka persilja och tärna tomat i 2 cm stora bitar. Rör i rostade grönsaker, tomat, smulad salladsost och hälften av persiljan med couscousen. Tillsätt en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar*. Blanda väl. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa citronzest, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Servera pannbiffar med couscoussallad, gräddfilsdressing. Strö över resterande persilja och servera med resterande citronklyftor.