Ikväll gör vi klassiska pannbiffar med lite otraditionella tillbehör! De krispiga biffarna får extra sting av vitlök i färsen. Biffarna får sällskap av en färgsprakande couscoussallad med rostad zucchini, rödlök, grekisk salladost och citron. Vi toppar med en krämig gräddfilsdressing och persilja. En mild och välsmakande maträtt som kommer att älskas av hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Blandfärs
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Ekologisk citron
2 st
Tomat
1 portionspåse
Kruspersilja
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 g
Medelhavets Pärla
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, blandfärs, panko, ägg* [1 st | 2 st] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Forma till 2 pannbiffar per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P] och en skvätt olivolja*. Rör om och ta av kastrullen från värme. Låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.
Riv citronzest och skär citron i klyftor. Grovhacka persilja och tärna tomat i 2 cm stora bitar. Rör i rostade grönsaker, tomat, smulad salladsost och hälften av persiljan med couscousen. Tillsätt en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar*. Blanda väl. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa citronzest, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Servera pannbiffar med couscoussallad, gräddfilsdressing. Strö över resterande persilja och servera med resterande citronklyftor.