Pannstekt fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt fläskkotlett

Pannstekt fläskkotlett

med krämig löksås och balsamicosallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Vi pannsteker fläskkotlett kryddad med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Potatisen rostar vi i ugnen, såsen är en krämig schalottenlöksås och salladen är en syrlig balsamicosallad med paprika, tomat och persilja.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Skivad fläskkotlett

500

Potatis

4

Kycklingbuljong

1

Schalottenlök

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

2

Tomat

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1

Bladpersilja

1

Paprika

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)616 kcal
Energi (kJ)2577 kJ
Fett27.37 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater58.14 g
varav socker14.9 g
Protein37.1 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min.

Förbered grönsaker
2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Stek kött
3

Krydda kött med salt, peppar och resterande Mamas favorit när potatisen har rostat i 10 min.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] i samma stekpanna på medellåg värme (låt den svalna lite först). Stek schalottenlök i 2-3 min, tills mjuk.

Rör i vatten [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong. Sjud i 1-2 min.

Ta av från värme och låt svalna i 1 min. Rör i gräddfil [½ paket, 2p].

Rör i kött och värm tills genomvarmt. Krydda med salt och peppar.

Blanda balsamicosallad
5

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], balsamvinäger, en nypa salt och peppar i en skål.

Rör i paprika, tomat och persilja.

Servera
6

Lägg upp kött, sås, potatis och balsamicosallad på tallrikar.

Strö hyvlad ost över salladen.