Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Vi pannsteker fläskkotlett kryddad med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Potatisen rostar vi i ugnen, såsen är en krämig schalottenlöksås och salladen är en syrlig balsamicosallad med paprika, tomat och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Skivad fläskkotlett
500
Potatis
4
Kycklingbuljong
1
Schalottenlök
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2
Tomat
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Bladpersilja
1
Paprika
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Olivolja (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Krydda kött med salt, peppar och resterande Mamas favorit när potatisen har rostat i 10 min.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] i samma stekpanna på medellåg värme (låt den svalna lite först). Stek schalottenlök i 2-3 min, tills mjuk.
Rör i vatten [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong. Sjud i 1-2 min.
Ta av från värme och låt svalna i 1 min. Rör i gräddfil [½ paket, 2p].
Rör i kött och värm tills genomvarmt. Krydda med salt och peppar.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], balsamvinäger, en nypa salt och peppar i en skål.
Rör i paprika, tomat och persilja.
Lägg upp kött, sås, potatis och balsamicosallad på tallrikar.
Strö hyvlad ost över salladen.