Dags för vardagslyx i form av fläskytterfilé. Som tillbehör serverar vi vitlöksdoftande potatismos, grönkålssallad med äpple och purjolökssås – krämighet och krispighet i perfekt kombination. Ät och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Purjolök
500 g
Bakpotatis
50 g
Grönkål, skuren
1 st
Äpple
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen tills lent. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skäbräda, och krydda med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skär purjolök på längden och skiva tunt.
Torka ur pannan som användes till köttet och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i den på medelhög värme.
Tillsätt purjolök och stek i 4-5 min, eller tills mjuk.
Sänk till medelvärme och rör ned matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud i 2-3 min tills varmt. Smaka av med salt och peppar.
Tips: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Under tiden purjolöken steks, halvera, kärna ur och skär äpple i 2 cm stora bitar.
Blanda grönkål, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek för att göra den mjukare.
Tillsätt äpple till grönkålen precis innan servering. Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp potatismos och kålsallad på tallrikar.
Tillsätt fläskytterfilé och toppa med purjolökssås.