En underbar allt-i-ett-maträtt, med mycket smak och struktur. Vi lagar couscous med morot, vitlök och grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kikärter med härliga kryddor. Vi blandar couscous och kikärter med paprika, gurka, rödlök och persilja till en utsökt sallad. Vi toppar med avokado, stekt grillost och en syrlig citronfraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Kikärtor
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Avokado
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Citron
1 st
Paprika
1 st
Gurka
1 st
Morot
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Riv morot (oskalad) grovt.
Pressa eller finhacka vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs morot och vitlök i 2-3 min.
Tillsätt vatten [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Rör i couscous, ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Häll av kikärtor och blanda dem med Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta kikärtor i 5 min och placera dem sedan i en stor salladsskål.
Grovhacka paprika och gurka.
Finhacka persilja och rödlök [½ st, 2P].
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado. Tärna den i 1 cm stora bitar.
Blanda paprika, gurka, rödlök, persilja (spara lite till garnering), olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar till skålen med kikärtor.
Skär citron i klyftor.
Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar.
Dela grillost i tunna skivor (2 st/person).
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek grillost i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene.
Blanda ner couscous med grönsakerna i salladsskålen. Tillsätt en skvätt citronjuice och eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp couscoussalladen i djupa skålar. Toppa med avokado och grillost.
Garnera med persilja, och servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.