Pannstekt grillost och bulgursallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt grillost och bulgursallad

Pannstekt grillost och bulgursallad

med balsamicoglaserad rödbeta och dillyoghurt

Njut av en lättlagad och smakrik vegetarisk middag med vår pannstekta grillost och bulgursallad. Denna snabba rätt bjuder också på balsamicostekt rödbeta och rödkål, krämig yoghurtdressing med dill och rostade pumpakärnor för extra crunch.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Rödbetor, förkokta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

60 g

Salladsmix

1 portionspåse

Dill

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3049 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett42.4 g
varav mättat24.8 g
Kolhydrater161.9 g
varav socker125.3 g
Protein33.8 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Häll över färdigkokt bulgur i en skål. Blanda i olivolja.

Blanda dillyoghurt
2

Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Rosta pumpakärnor i 2–3 min, eller tills de börjar poppa. Ställ åt sidan.

Grovhacka dill.

Blanda yoghurt, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek grillost
3

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt grillost till pannan och krydda med Mamas Favorit. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Stek rödbeta
4

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Skär rödbeta i 3 cm stora bitar.

Stek rödbeta och rödkål i 3–4 min, tills de mjuknat.

Tillsätt balsamvinäger och salt och stek i ytterligare 1 min. Ställ åt sidan i en skål.

Blanda sallad
5

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj salladsmix.

Vänd ner salladsmix i skålen med bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgursallad, rödbeta och rödkål och morot i skålar.

Toppa med grillost och ringla över dillyoghurt.

Strö över pumpakärnor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image