Njut av en lättlagad och smakrik vegetarisk middag med vår pannstekta grillost och bulgursallad. Denna snabba rätt bjuder också på balsamicostekt rödbeta och rödkål, krämig yoghurtdressing med dill och rostade pumpakärnor för extra crunch.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Rödbetor, förkokta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
60 g
Salladsmix
1 portionspåse
Dill
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
½ msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Häll över färdigkokt bulgur i en skål. Blanda i olivolja.
Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
Rosta pumpakärnor i 2–3 min, eller tills de börjar poppa. Ställ åt sidan.
Grovhacka dill.
Blanda yoghurt, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt grillost till pannan och krydda med Mamas Favorit. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Skär rödbeta i 3 cm stora bitar.
Stek rödbeta och rödkål i 3–4 min, tills de mjuknat.
Tillsätt balsamvinäger och salt och stek i ytterligare 1 min. Ställ åt sidan i en skål.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj salladsmix.
Vänd ner salladsmix i skålen med bulgur.
Lägg upp bulgursallad, rödbeta och rödkål och morot i skålar.
Toppa med grillost och ringla över dillyoghurt.
Strö över pumpakärnor.