En underbar allt-i-ett-maträtt, med mycket smak och struktur. Vi lagar couscous med morot, vitlök och grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kikärter med härliga kryddor. Vi blandar couscous och kikärter med paprika, gurka, rödlök och persilja till en utsökt sallad. Vi toppar med avokado, stekt halloumi och en syrlig citronfraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Couscous
(Innehåller Gluten)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Kikärtor
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
200
Halloumi
(Innehåller Mjölk)
1
Avokado
½
Rödlök
1
Bladpersilja
1
Ekologisk citron
75
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
1
Gurka
1
Morot
2.5
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
Riv morot (oskalad). Riv eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Rör i couscous, ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Häll av kikärtor och blanda dem med Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta kikärtor i 5 min och placera dem sedan i en stor salladsskål.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Blanda paprika, gurka, rödlök och persilja (spara lite till garnering) med kikärtorna i salladsskålen. Tillsätt sedan olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*, och blanda försiktigt.
Skär halloumi i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Riv citronzest och skär citron i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] med hälften av zesten i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Rör ner resterande citronzest med färdiglagade couscous. Blanda ner couscous med grönsakerna i salladsskålen. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp couscoussalladen i djupa skålar och toppa med avokado och halloumi. Garnera med persilja och servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.