Havsaborre är en underbart god fisk med mild och len smak som passar perfekt när du vill laga en lite extra lyxig middag. I kvällens recept serverar vi den pannstekt i en krämig gräddsås med färsk gräslök. Vitlöksstekt potatis med rädisor blir ett smarrigt tillbehör, tillsammans med en syrlig päronsallad som vi toppar med salladsost och rostade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Citron
1 st
Småpotatis, förkokt
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
300 g
Havsabborre
(Innehåller Fisk Kan innehålla Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Rädisor
60 g
Salladsmix
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Päron
1 portionspåse
Gräslök
1 msk
Olja till grönsaker
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till grönsaker
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
2 msk
Vatten till sås
Halvera potatis och rädisor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek potatis och rädisor med salt och en nypa peppar i 7–8 min, eller tills brynta. Vänd då och då.
Tillsätt smör och vitlök. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande och smöret har smält. Ställ åt sidan och håll varmt.
TIPS: Stek grönsaker i omgångar om de inte får plats.
Under tiden, grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda salladsmix, päron, citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i stekpannan som användes till hasselnötter på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene.
Finhacka gräslök.
TIPS: Stek fisk i omgångar om den inte får plats i pannan.
Vänd försiktigt fisken och tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, gräslök och en generös nypa peppar.
Sjud i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis och rädisor, sallad och fisk på tallrikar.
Smula getost över salladen och toppa med rostade hasselnötter.
Servera med sås.