Pannstekt havsaborre och krämig gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt havsaborre och krämig gräslökssås

Pannstekt havsaborre och krämig gräslökssås

med vitlöksstekt potatis och rädisor

Havsaborre är en underbart god fisk med mild och len smak som passar perfekt när du vill laga en lite extra lyxig middag. I kvällens recept serverar vi den pannstekt i en krämig gräddsås med färsk gräslök. Vitlöksstekt potatis med rädisor blir ett smarrigt tillbehör, tillsammans med en syrlig päronsallad som vi toppar med salladsost och rostade hasselnötter.

Allergener:
Mjölk
Nötter
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Citron

1 st

Småpotatis, förkokt

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

300 g

Havsabborre

(Innehåller Fisk Kan innehålla Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Rädisor

60 g

Salladsmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Päron

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4913 kJ
Energi (kcal)1174 kcal
Fett81.2 g
varav mättat32.3 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker13.4 g
Protein44.2 g
Salt4 g

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Halvera potatis och rädisor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek potatis och rädisor med salt och en nypa peppar i 7–8 min, eller tills brynta. Vänd då och då.

Tillsätt smör och vitlök. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande och smöret har smält. Ställ åt sidan och håll varmt.

TIPS: Stek grönsaker i omgångar om de inte får plats.

Rosta hasselnötter
2

Under tiden, grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, päron, citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja i stekpannan som användes till hasselnötter på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene.

Finhacka gräslök.

TIPS: Stek fisk i omgångar om den inte får plats i pannan.

Laga sås
5

Vänd försiktigt fisken och tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, gräslök och en generös nypa peppar.

Sjud i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis och rädisor, sallad och fisk på tallrikar.

Smula getost över salladen och toppa med rostade hasselnötter.

Servera med sås.