Pannstekt kolja i ponzusås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kolja i ponzusås

Pannstekt kolja i ponzusås

med jasminris och rostade grönsaker

Ponzu är en vanlig sås i det japanska köket och har en frisk smak av citrusfrukten yuzu. Den passar perfekt som smaksättare i kvällens fiskrätt med asiatiska influenser. Vi steker kolja och låter den sedan sjuda i en buljongliknande sås med ponzudressing, vitlök och soja innan vi serverar den med fluffigt jasminris. Vi rostar också broccoli och morot med sesamfrön för extra smak och knaprighet och ger rätten en syrlig touch med färskpressad limesaft.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sesam
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

½ st

Lime

1 st

Vitlöksklyfta

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2665 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett19.5 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater69.8 g
varav socker8.6 g
Protein42.2 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Rosta grönsaker
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Förbered frukt och grönt
3

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda ponzusås
4

Blanda vitlök, ponzudressing, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål.

Stek fisk
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Vänd fisk och tillsätt ponzusås och smör [1 msk | 2 msk].

Sjud i ytterligare 1–2 min, tills fisk är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, rostade grönsaker och ris i djupa tallrikar.

Strö sesamfrön över grönsakerna. 

Toppa fisk med ponzusås och garnera med salladslök.

Pressa en skvätt limesaft över fisk och ris.