Pannstekt kryddig kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kryddig kyckling

Pannstekt kryddig kyckling

med gremolata-potatis och frisk sallad

Låt oss presentera dagens middag – en god och lättlagad kycklingrätt som går snabbt att svänga ihop. Vi steker BBQ-marinerad kyckling och gör en gremolata – en italiensk kryddblandning med persilja, vitlök och citron – som vi vänder med kokt potatis. Vi serverar kyckling och potatis med en sallad på rucola, rädisor och rödkål och en klick pestodressing.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

½ g

Chiliflakes

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

50 g

Krämig pestodressing

400 g

Småpotatis

40 g

Rucola

75 g

Rädisor

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2952 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett41.8 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater40.9 g
varav socker7.5 g
Protein37.6 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.  

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt på bägge sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 3–4 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda gremolata
3

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda persilja, vitlök, en nypa chiliflakes, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
4

Skär rädisor i kvartar.

Skölj rucola.

Blanda rucola, rödkål, rädisor, vitvinsvinäger, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt gremolata
5

Vänd kokt potatis med gremolata.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar.

Servera med pestodressing.