Låt oss presentera dagens middag – en god och lättlagad kycklingrätt som går snabbt att svänga ihop. Vi steker BBQ-marinerad kyckling och gör en gremolata – en italiensk kryddblandning med persilja, vitlök och citron – som vi vänder med kokt potatis. Vi serverar kyckling och potatis med en sallad på rucola, rädisor och rödkål och en klick pestodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
50 g
Krämig pestodressing
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
75 g
Rädisor
40 g
Rucola
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Rödkål, förskuren
½ g
Chiliflakes
1 portionspåse
Bladpersilja
2 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Socker till gremolata
¼ tsk
Salt till gremolata
1 msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Krydda kyckling med en nypa salt på bägge sidor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 3–4 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron.
Blanda persilja, vitlök, en nypa chiliflakes, citronsaft, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär rädisor i kvartar.
Skölj rucola.
Blanda rucola, rödkål, rädisor, vitvinsvinäger, olivolja, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Vänd kokt potatis med gremolata.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar.
Servera med pestodressing.