Pannstekt BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt BBQ-marinerad kyckling

Pannstekt BBQ-marinerad kyckling

med gremolata-potatis och frisk sallad

Låt oss presentera dagens middag – en god och lättlagad kycklingrätt som går snabbt att svänga ihop. Vi steker BBQ-marinerad kyckling och gör en gremolata – en italiensk kryddblandning med persilja, vitlök och citron – som vi vänder med kokt potatis. Vi serverar kyckling och potatis med en sallad på rucola, rädisor och rödkål och en klick pestodressing.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

50 g

Krämig pestodressing

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

75 g

Rädisor

40 g

Rucola

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Rödkål, förskuren

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till gremolata

¼ tsk

Socker till gremolata

¼ tsk

Salt till gremolata

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2999 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett42.1 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater42.7 g
varav socker8.1 g
Protein37.8 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.  

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt på bägge sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 3–4 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda gremolata
3

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Blanda persilja, vitlök, en nypa chiliflakes, citronsaft, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
4

Skär rädisor i kvartar.

Skölj rucola.

Blanda rucola, rödkål, rädisor, vitvinsvinäger, olivolja, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt gremolata
5

Vänd kokt potatis med gremolata.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar.

Servera med pestodressing.