Pannstekt ryggbiff och krämig senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt ryggbiff och krämig senapssås

Pannstekt ryggbiff och krämig senapssås

med rostade tomater och rucolasallad

Ikväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt, perfekt som bjudrätt, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Underbara tillbehör är krispig klyftpotatis, rucolasallad med rostade tomater, och en fantastisk senapssås med grädde och ost.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

400

Småpotatis

125

Körsbärstomater

2

Vitlöksklyfta

20

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

40

Rucola

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3645 kJ
Fett58.2 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater41.1 g
varav socker9.5 g
Protein44.2 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. 

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Rosta tomater
2

Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. 

Blanda med lite olivolja, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 15-25 min, tills brynta. Ta ut från ugnen och låt svalna.  

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], oregano [1/2 paket, 2P] och hälften av vitlöken i en liten skål. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Bryn kött i 1 min per sida.  

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och stek resterande vitlök i 30 sek, tills väldoftande. 

Rör i senap, matlagningsgrädde och ost. 

Sänk till låg värme och sjud i 2 min, tills lätt tjocknad. 

Tillsätt den avrunna köttsaften från foliepaketet och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Gör rucolasallad
5

Skölj rucola. 

Blanda färdig potatis med vitlöksolja på plåten.  

Blanda rucola, solroskärnor, en nypa salt och peppar i en stor skål precis innan servering.  

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och rucolasallad på tallrikar.  

Toppa sallad med rostade tomater. 

Ringla senapssås över köttet.