Kött, potatis, grönsaker och en underbar sås! Det är vad vi kallar en lyckad lördagskombination! Vi steker mör ryggbiff till perfektion! Samtidigt gör vi krossad potatis med ljuvlig ost. Kvällens grönsaker är vitlöksstekt broccolini och morot, och den fantastiska rödvinssåsen fulländar kvällens mästerverk!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
½
Schalottenlök
1
Dragon
2
Morot
75
Broccolini
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Chiliflakes
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4
Kycklingbuljong
1
Vatten (steg 5)
1
Smör (steg 4)
1
Smör (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 15-18 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Finhacka schalottenlök [½ st, 2P], vitlök och dragonblad. Halvera morot (oskalad) på bredden och skär i kvartar på längden. Placera kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper, och krossa dem lätt med en gaffel. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt*, och riven ost. Rosta dem i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini [1/2 påse, 2P], morot och en skvätt vatten*. Stek i 3-4 min. Tillsätt hälften av vitlöken, smör* [1 msk | 2 msk] och chili flakes (om du gillar stark mat). Stek i ytterligare 1 min. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över i en skål med lock för att hålla på värmen tills servering.
Blanda vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och resterande vitlök. Stek i 1-2 min. Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vetemjölsmix, dragon (spara lite till garnering), och den avrunna köttsaften från foliepaketet. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Lägg upp ryggbiff, krossad potatis och grönsaker på tallrikar. Skeda över rödvinssås på köttet och garnera med dragon.