Pannstekt ryggbiff och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt ryggbiff och rödvinssås

Pannstekt ryggbiff och rödvinssås

med vitlöksstekt broccolini och krossad potatis

Kött, potatis, grönsaker och en underbar sås! Det är vad vi kallar en lyckad lördagskombination! Vi steker mör ryggbiff till perfektion! Samtidigt gör vi krossad potatis med ljuvlig ost. Kvällens grönsaker är vitlöksstekt broccolini och morot, och den fantastiska rödvinssåsen fulländar kvällens mästerverk!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

½

Schalottenlök

1

Dragon

2

Morot

75

Broccolini

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Chiliflakes

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 5)

1

Smör (steg 4)

1

Smör (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 5)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)834 kcal
Energi (kJ)3491 kJ
Fett47.79 g
varav mättat21 g
Kolhydrater60.43 g
varav socker13.1 g
Protein42.33 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 15-18 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Finhacka schalottenlök [½ st, 2P], vitlök och dragonblad. Halvera morot (oskalad) på bredden och skär i kvartar på längden. Placera kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper, och krossa dem lätt med en gaffel. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt*, och riven ost. Rosta dem i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini [1/2 påse, 2P], morot och en skvätt vatten*. Stek i 3-4 min. Tillsätt hälften av vitlöken, smör* [1 msk | 2 msk] och chili flakes (om du gillar stark mat). Stek i ytterligare 1 min. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över i en skål med lock för att hålla på värmen tills servering.

Koka sås
5

Blanda vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och resterande vitlök. Stek i 1-2 min. Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vetemjölsmix, dragon (spara lite till garnering), och den avrunna köttsaften från foliepaketet. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Servera
6

Lägg upp ryggbiff, krossad potatis och grönsaker på tallrikar. Skeda över rödvinssås på köttet och garnera med dragon.