Pannstekt sej i krämig ostsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej i krämig ostsås

Pannstekt sej i krämig ostsås

med rädis- och balsamicosallad

Är familjen kräsen när det gäller fisk? Vi slår vad om att du kan omvända dem med det här barnvänliga receptet på pannstekt sej och potatis! Sej är en torskfisk med mild smak, och i kväll tillagar vi den i en krämig ostsås. Den kokta potatisen får lite extra kärlek i form av smör och gräslök och vi svänger också ihop en rädis- och rucolasallad med balsamicodressing.

Allergener:
Fisk
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Rädisor

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till dressing

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till fisk

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2568 kJ
Energi (kcal)614 kcal
Fett35 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater41.5 g
varav socker7.7 g
Protein31.3 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Blanda sallad
2

Under tiden, blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Skölj rucola.

Skär rädisor i kvartar.

Vänd ner rucola och rädisor i skålen med balsamicodressing.

Smaksätt potatis
3

Finhacka gräslök.

Häll av vattnet från potatis och vänd dem med smör, gräslök, salt och en nypa peppar i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Laga sås
5

Vänd fisk och tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, riven ost, salt och en generös nypa peppar.

Sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och rädissallad på tallrikar.

Toppa fisk med sås.