Rissallad är en fräsch rätt som är enkel att variera. Här gör vi den med vildris, tomat, avokado, rödlök, persilja och kikärtor. Den somriga salladen serverar vi med stekt halloumi, persilja och en ljuvlig citrondressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Basmati vildris
4
Grönsaksbuljong
1
Kikärtor
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
200
Halloumi
1
Tomat
1
Avokado
½
Rödlök
1
Bladpersilja
1
Ekologisk citron
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2.5
Vatten (steg 1)
Koka upp en stor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Tillsätt vildris och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Låt vila under lock tills redo för servering. Skölj kikärtor. Finhacka eller pressa vitlök. Skär halloumi på längden i 1/2 cm tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor, Ay Cajun-ba, vitlök och en generös nypa salt* i 5 min. För över till en stor skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. För över till en tallrik.
Skär tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Tillsätt tomat, avokado, rödlök och persilja, en skvätt olivolja* till skålen med kikärtor. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och blanda försiktigt.
Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Tillsätt hälften av zesten till gräddfilen. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt det färdigkokta riset och resterande citronzest till skålen med grönsaker och kikärtor. Blanda försiktigt och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp rissallad i djupa skålar och toppa med halloumi och persiljeblad. Servera citronklyftor och dressing vid sidan av.