Pannstekta kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta kikärtor

Pannstekta kikärtor

med halloumi, citrondressing och vildris

Rissallad är en fräsch rätt som är enkel att variera. Här gör vi den med vildris, tomat, avokado, rödlök, persilja och kikärtor. Den somriga salladen serverar vi med stekt halloumi, persilja och en ljuvlig citrondressing!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Basmati vildris

4

Grönsaksbuljong

1

Kikärtor

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

200

Halloumi

1

Tomat

1

Avokado

½

Rödlök

1

Bladpersilja

1

Ekologisk citron

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)715 kcal
Energi (kJ)2993 kJ
Fett45.1 g
varav mättat23.4 g
Kolhydrater24.47 g
varav socker10.6 g
Protein35.23 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Tillsätt vildris och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Låt vila under lock tills redo för servering. Skölj kikärtor. Finhacka eller pressa vitlök. Skär halloumi på längden i 1/2 cm tunna skivor. 

Stek halloumi & kikärtor
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor, Ay Cajun-ba, vitlök och en generös nypa salt* i 5 min. För över till en stor skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. För över till en tallrik.

Blanda sallad
3

Skär tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Tillsätt tomat, avokado, rödlök och persilja, en skvätt olivolja* till skålen med kikärtor. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och blanda försiktigt.

Förbered dressing
4

Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär citron i klyftor. Tillsätt hälften av zesten till gräddfilen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

Tillsätt ris
5

Tillsätt det färdigkokta riset och resterande citronzest till skålen med grönsaker och kikärtor. Blanda försiktigt och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad i djupa skålar och toppa med halloumi och persiljeblad. Servera citronklyftor och dressing vid sidan av.