Idag lagar vi en supergod fläskgryta med paprika, vitlök, rödlök och morot. Grytan blir fyllig av grädde, och får utsökt smak av vår färdiga kryddblandning Jorden runt. Vi serverar grytan med kokt ris och garnerar med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
½ burk
Tomatpuré
1 st
Tomat
½ g
Chiliflakes
1 portionspåse
Kruspersilja
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
150 g
Långkornigt vitt ris
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och skär paprika i ½ cm tunna skivor.
Finhacka morot (oskalad) och lök.
Skär kött i 2 cm tjocka skivor på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över kött på en tallrik och ställ åt sidan.
Tillsätt lök och Jorden Runt till stekpannan. Stek i 1–2 min på medelhög värme, eller tills väldoftande. Tillsätt paprika och morot och stek i 5–6 min.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka tomat och persilja.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och tomat till stekpannan, och rör om.
Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Tillsätt kött och en nypa chili flakes till stekpannan och låt värmas upp, 30 sek.
Krydda med salt och en generös nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris på tallrikar och toppa med fläskgryta.
Garnera med persilja.