Ta snabblagad vardagsmat till en ny nivå med denna smakexplosion till sallad. På ynka 20 minuter har du en ljuvligt smakintensiv middag gjord på kikärtor kryddade med sting, sötsyrlig picklad rödlök, och varm, citronmarinerad couscous med morot och tranbär. Toppa med pumpakärnor for krispighet och du har en fulländad måltid på nolltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Gräddfil
1
Morot
25
Vitvinsvinäger
1
Kikärtor
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
20
Tranbär
1
Pumpakärnor
8
Panamat
1
Bladpersilja
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
½
Citron
1.33
Smör
3
Vatten
Riv morot. Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min. Häll i vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong och låt koka upp. Rör i couscous och tranbär. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min tills all vätska absorberats.
Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Riv citronzest så du får en rejäl nypa och dela citronen i klyftor. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och socker* till en lag. Krama hälften av rödlöken i handen och tillsätt den sedan i lagen. Rör om och ställ skålen åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs paprika, kikärtor och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!) och en skvätt vatten* till stekpannan. Koka i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Finhacka persilja medan kikärtorna tillagas i stekpannan. När couscousen är klar, blanda ner citronzest, det mesta av persiljan (spara lite till garnering), och krydda med en nypa peppar*.
Fördela morotscouscous mellan era tallrikar. Toppa med paprika- och kikärtssallad, picklad rödlök och varsin klick gräddfil. Garnera med persilja och pumpakärnor.