Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi kryddar torsk med vår ljuvliga kryddblandning med paprika, och steker den sen till perfektion. Vi kokar potatis och blandar dem med citron, gräslök och smör. Vi serverar paprikakryddad torsk och citronpotatis med en nordisk sallad med äpple, morot och kål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
400 g
Småpotatis
½ st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Morot
1 st
Äpple
75 g
Förskuren spetskål
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Finhacka gräslök. Riv citronzest [½ st, 2P] och halvera sen citron. Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. Rör i äpple, morotsband och kål [½ påse, 2p].
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av fisken försiktigt med lite hushållspapper. Krydda den med Mamas favorit och en nypa salt* och peppar* på varje sida. Stek i 2-3 min per sida. TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Häll av vattnet från färdigkokt potatis och blanda dem i kastrullen med smör* [1 msk | 2 msk], gräslök (spara lite till garnering) och citronzest. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp kryddad torsk, citronpotatis, nordisk sallad och en klick gräddfil på tallrikar. Toppa gräddfil med resterande gräslök.