Ikväll frestar vi med paprikakryddat fläskkött med ugnsbakat äpple och brysselkål. Vi kryddar fläskkött med vår kryddblandning Mamas favorit och steker det sen till perfektion. Samtidigt bakar vi potatis, äpple och brysselkål. Vi serverar härligheterna med en fräsch kålsalat med tranbär och solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
150
Brysselkål
1
Äpple
300
Fläskkotlett hel
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
20
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
20
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Ansa och halvera brysselkål. Kärna ur och tärna äpple i 2 cm stora bitar. Placera brysselkål och äpple på plåten [2 st, 4P] när det återstår 14 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 12-14 min, eller tills gyllene.
Halvera kött på längden. Krydda det med resterande Mamas favorit, en nypa salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött i 1-2 min per sida, tills brynt och genomstekt. Låt kött vila i ett foliepaket tills servering.
Blanda yoghurt med en liten nypa salt och en generös nypa peppar i en liten skål.
Blanda kålmix, tranbär, hälften av solroskärnorna och hälften av yoghurten i en medelstor skål. Skär kött i tunna skivor precis innan servering.
Lägg upp kött, potatis, äpple och brysselkål på tallrikar. Servera med kålsallad och en klick yoghurt. Strö över resterande solroskärnor.