Ikväll frestar vi med paprikakryddat fläskkött med ugnsbakat äpple och rädisor. Vi kryddar fläskkött med vår kryddblandning Mamas favorit och steker det sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, äpple och rädisor. Vi serverar härligheterna med en fräsch kålsallad med tranbär och vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
150 g
Brysselkål
1 st
Äpple
300 g
Fläskkotlett hel
150 g
Kålmix
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av Mamas favorit, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Ansa brysselkål, ta eventuellt bort gulnade blad, och dela dem på hälften.
Kärna ur och tärna äpple i 2 cm stora bitar.
Placera brysselkål och äpple på plåten när det återstår 14 min av potatisens tillagningstid. Blanda även dem med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 12-14 min, eller tills gyllene.
Dela kött på längden på en separat skärbräda och krydda det med resterande Mamas favorit, en nypa salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Låt kött vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda kålmix, tranbär och hälften av dressingen i en medelstor skål.
Skär kött i tunna skivor precis innan servering.
Lägg upp kött, potatis, äpple, brysselkål och kålsallad på tallrikar.
Servera med resterande dressing.