.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Bladpersilja
250
Spaghetti
100
Grönkål, skuren
1
Röd paprika
1
Rödlök
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
40
Pecorino Romano ost
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
2
Olivolja
1
Vatten
Skär bort stjälkarna från grönkålen [1/2 st, 2 pers] och finhacka själva bladen. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka hasselnötter.
Koka upp välsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghettin i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Smält en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 6-7 min. Tillsätt paprikabitarna och hälften av kålen och fräs i 5-6 min.
Finriv pecorino. Skala vitlök. Mixa hälften av pecorinon med vitlök, resterande kål, persilja, salvia, citronjuice, olivolja*, vatten* (se ingredienslistan) med en stavmixer tills du har en slät grönkålspesto. Blanda din hemlagade pesto med peston du fått med i din matkasse. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt grönsakerna och peston till kastrullen med spaghetti. Rör om ordentligt.
Fördela pastan med grönkålspeston mellan era tallrikar. Strö över hasselnötter och resterande pecorino, och hugg in.