Rigatoni alla pomodoro och färsk mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni alla pomodoro och färsk mozzarella

Rigatoni alla pomodoro och färsk mozzarella

med körsbärstomatsås och basilikapesto

Pasta alla pomodoro är en klassisk och lättlagad italiensk rätt med pasta i tomatsås. Vi använder rigatoni, som suger upp den krämiga såsen med körsbärstomater och grädde, och toppar vår goda pasta med mozzarella och basilikapesto.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

½ g

Torkad oregano

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Sparat pastavatten

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Olja till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4485 kJ
Energi (kcal)1072 kcal
Fett66 g
varav mättat29.5 g
Kolhydrater87.3 g
varav socker19.4 g
Protein32.6 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och körsbärstomater i 2–3 min.

Tillsätt vitlök, oregano, Mamas Favorit, tomatpuré och socker och stek i 1 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sparat pastavatten, salt och en nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills såsen tjocknar något.

Blanda pesto
4

Under tiden, finhacka basilika och valnötter.

Blanda olivolja, basilika, valnötter, riven ost och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Häll av vattnet från mozzarella och torka av med hushållspapper. Tärna i 2 cm stora bitar och krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner pasta i färdig sås.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar, toppa med mozzarella och ringla över pesto.