Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Skäm bort barnen med en smarrig pastasallad med rigatoni, morot, bacon, majs, salladsost och en matig currydressing med gräddfil. Förutom pastasallad innehåller matsäcken snacks i form av äppelklyftor och gurkstavar – perfekt för en utflykt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
140 g
Bacon, tärnad
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Curry-On
1 st
Morot, Julienne
1 burk
Majs
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Äpple
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och skölj pasta i kallt vatten.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene.
Häll av majs. Halvera, kärna ur och skär äpple i klyftor.
Skär gurka i 1 cm tjocka stavar.
Smula salladsost.
Blanda gräddfil, Curry-on, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Rör ner pasta, morot, bacon, majs och salladsost i skålen.
Gör en matlåda med pastasallad, äpple och gurka.