Peruansk torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruansk torsk

Peruansk torsk

med limeris och krispiga tortillachips

Ikväll går den kulinariska resan till Peru och vi lagar en ljuvlig rätt med torsk, som först steks och som sen blandas med avokado och marinerad rödlök, gurka och chili. Härligt tillbehör är krämigt limeris, gräddfil och krispiga tortillachips.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Lime

½ st

Rödlök

½ st

Röd chili

1 st

Gurka

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 st

Avokado

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

37.5 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2818 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett20 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater78.2 g
varav socker4.9 g
Protein33.8 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Skär lime i klyftor. Ta av ris från värme och rör fort i en skvätt limejuice, och låt sen vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera grönsaker
2

Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda rödlök, gurka, en nypa chili, en stor skvätt limejuice och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor skål, och ställ åt sidan för att marineras. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Dutta fisk torr med hushållspapper och krydda med en nypa salt* och peppar* på varje sida. Stek i 2-3 min på varje sida. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered grönsaker
4

Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander och mynta.

Blanda fisk och grönsaker
5

Tillsätt avokado och hackade örter till skålen med gurka (spara lite örter till garnering) när fisken är nästan färdigstekt. Ta av färdigstekt fisk från värme och dela upp den i bitar med en sked eller en gaffel. Blanda försiktigt fisk i skålen med grönsaker. Rör om i ris med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp limeris på tallrikar och skeda över peruansk torsk. Ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P] och garnera med tortillachips vid sidan av [1/2 paket, 2P]. Strö över resterande örter och chili.