Pesto- och getostspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pesto- och getostspaghetti

Pesto- och getostspaghetti

med stekt zucchini och rucola

Pasta pesto är en klassiker när man inte riktigt orkar laga mat. Det här är vad vi skulle kalla version 2.0 – en lite lyxigare variant som smakar helt fantastisk! Vi gör vår egen pesto på mandlar, persilja, vitlök, riven ost och citron och vänder den med spaghetti, stekt lök och zucchini och färsk rucola innan vi toppar med smulad getost.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

½ st

Citron

1 st

Zucchini

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3569 kJ
Energi (kcal)853 kcal
Fett45.5 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater74.6 g
varav socker8.3 g
Protein31.2 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1,5 dl | 3 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
2

Under tiden, riv zucchini grovt.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och zucchini i 5–6 min, tills mjuka och allt vatten har absorberats från zucchinin.

Gör pesto
3

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka mandlar och persilja. Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda persilja, mandlar, vitlök, chiliflakes [1/2 paket, 2P], riven ost, grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronsaft [1 msk | 2 msk] och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skölj rucola
4

Skölj rucola.

Blanda pasta
5

Sänk till medelvärme och vänd ner pasta, sparat pastavatten och pesto i stekpannan.

Vänd ner rucola i pasta precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Smula över getost.