Pesto- och vitlöksbröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pesto- och vitlöksbröd

Pesto- och vitlöksbröd

Sharingrätt | med riven ost

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Det här är vad vi skulle kalla vitlöksbröd 2.0! Gyllengräddad ciabatta som fylls med en underbar blandning av smör, vitlök, pesto och gruyère – servera som förrätt, på buffén eller kanske som tillbehör till en god middag.

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

3 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2602 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett29.5 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater62.6 g
varav socker4.1 g
Protein24.9 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered pestoost
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gruyère, riven ost och pesto i en medelstor skål.

Förbered ciabatta
2

Placera ciabatta mellan två träslevar på en skärbräda.

Skär skåror med 2 cm mellanrum utan att skära helt igenom. Gör cirka 10 skåror i varje ciabatta.

Grädda ciabatta
3

Placera ciabatta på en plåt med bakplåtspapper.

Fyll skåror med pestoost och bre resten på toppen av brödet.

Grädda i ugnen i 10–12 min, eller tills osten är smält och gyllene.

Servera
4

Servera ciabatta medan den är varm.