Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Det här är vad vi skulle kalla vitlöksbröd 2.0! Gyllengräddad ciabatta som fylls med en underbar blandning av smör, vitlök, pesto och gruyère – servera som förrätt, på buffén eller kanske som tillbehör till en god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
60 g
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
3 st
Vitlöksklyfta
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gruyère, riven ost och pesto i en medelstor skål.
Placera ciabatta mellan två träslevar på en skärbräda.
Skär skåror med 2 cm mellanrum utan att skära helt igenom. Gör cirka 10 skåror i varje ciabatta.
Placera ciabatta på en plåt med bakplåtspapper.
Fyll skåror med pestoost och bre resten på toppen av brödet.
Grädda i ugnen i 10–12 min, eller tills osten är smält och gyllene.
Servera ciabatta medan den är varm.