Lax med pistagetäcke och bearnaisesås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lax med pistagetäcke och bearnaisesås

Lax med pistagetäcke och bearnaisesås

med ugnsrostad potatis och haricots verts

Lax är en riktig lyxfisk och i det här festliga receptet blir den ännu godare med ett knaprigt täcke av pistagenötter. Vi ugnsrostar också potatis som får smak av dragon och smör och blandar en supersallad med syltad schalottenlök, salladsmix, haricots verts och rostade pinjenötter. En krämig bearnaisesås fulländar festmåltiden.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Schalottenlök

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

400 g

Småpotatis

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

60 g

Salladsmix

150 g

Haricots verts

1 portionspåse

Dragon

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till dressing

2 msk

Vatten till sås

1 msk

Smör till potatis

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3927 kJ
Energi (kcal)939 kcal
Fett62.9 g
varav mättat15 g
Kolhydrater53.9 g
varav socker7.9 g
Protein36.8 g
Salt3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Sylta schalottenlök
2

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda schalottenlök, citronsaft, salt och socker i en stor skål och ställ åt sidan.

Ansa haricots verts och grovhacka i 2 cm stora bitar.

Stek haricots verts
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma panna på medelhög värme. Stek haricots verts med salt i 3–4 min, tills mjuka. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Ugnsstek lax
4

Finhacka pistagenötter. Blanda salt, olivolja panko och pistagenötter i en liten skål.

Placera lax med skinnsidan ner på en ny plåt med bakplåtspapper. Torka med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Toppa ovansidan av lax med pistagemix och tryck försiktigt fast dem.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, sätt in lax i ugnen och stek i 9–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga sås
5

Under tiden, grovhacka dragon.

Skölj salladsmix.

Hetta upp bearnaisesås och vatten i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarm.

Blanda potatis med smör och dragon tills smör smälter, precis innan servering.

Rör ner salladsmix, olivolja, salt, haricots verts och pinjenötter i skålen med schalottenlök.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa fisk med bearnaisesås.