Pistagebakad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistagebakad kolja

Pistagebakad kolja

med vispad ost och avokadosallad

Ugnsbakad fisk är både supergott och riktigt enkelt att lyckas med! Dagens fina firre är kolja, och vi lyxar till det genom att toppa den med ett knaprigt täcke av panko, pistagenötter och olivolja som blir vackert gyllene i ugnen. Dagens tillbehör blir smörslungad potatis som vi vänder i oregano och en fräsch sallad med rucola, tomat och avokado. Dessutom svänger vi ihop en riktigt krämig sås genom att vispa salladsost med crème fraiche och citronsaft.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Nötter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

½ st

Citron

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Oregano

½ st

Avokado

1 st

Tomat

40 g

Rucola

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3727 kJ
Energi (kcal)891 kcal
Fett55.3 g
varav mättat23.9 g
Kolhydrater45.9 g
varav socker9 g
Protein47.3 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Vispa ost
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Smula salladsost fint.

Blanda salladsost, crème fraiche, citronsaft [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Vispa ordentligt och ställ åt sidan.

Tillaga fisk
3

Finhacka pistagenötter.

Blanda salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], panko [1/2 påse, 2P] och pistagenötter i en liten skål.

Placera fisk på en plåt med bakplåtspapper. Torka med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Toppa fisk med pistagetäcke och pressa försiktigt fast det.

Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered sallad
4

Under tiden, finhacka oregano.

Halvera och kärna ur avokado [1/2 st, 2P]. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Skölj rucola.

Blanda sallad
5

Blanda rucola, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Vänd kokt potatis med oregano.

Servera
6

Lägg upp fisk, rucola och potatis på tallrikar.

Toppa rucola med tomat och avokado. Krydda avokado och tomat med en nypa salt.

Servera med en klick vispad salladsost.