Po' boys på ostronskivling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Po' boys på ostronskivling

Po' boys på ostronskivling

med rödkålsslaw och cajun-pommes

En ”po'boy” är en matig macka från den amerikanska delstaten Louisiana och kan innehålla allt från friterade räkor till alligatorkött! Men oroa dig inte – vår version är mindre äventyrlig. Vi lagar en vegovariant med ostronskivling som paneras i panko och cajunkryddor och sedan steks gyllene och krispig. Vi serverar vår stekta svamp i varma korvbröd med rödkålsslaw, salladslök och srirachamajonnäs och rostar cajunpommes som tillbehör.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200 g

Ostronskivling

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Salladslök

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Ketchup (steg 6)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3533 kJ
Energi (kcal)844 kcal
Fett36.3 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater108.9 g
varav socker17.3 g
Protein21.2 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera svamp
2

Riv svamp i mindre bitar.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], sojasås, vatten [2 msk | 4 msk] och resterande Ay Cajun-ba i en stor skål och vänd ner svamp.

Tillsätt panko och vänd runt. Se till att svamp är jämnt täckt.

Blanda rödkålsslaw
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Vänd ner rödkål och morot i skålen.

Stek svamp
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P].

Placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll korvbröd med rödkålsslaw och servera resterande slaw vid sidan av.

Toppa med stekt svamp, salladslök och srirachamajonnäs.

Servera cajunpommes med ketchup [2 msk | 4 msk].

Servera med resterande limeklyftor.