En ”po'boy” är en matig macka från den amerikanska delstaten Louisiana och kan innehålla allt från friterade räkor till alligatorkött! Men oroa dig inte – vår version är mindre äventyrlig. Vi lagar en vegovariant med ostronskivling som paneras i panko och cajunkryddor och sedan steks gyllene och krispig. Vi serverar vår stekta svamp i varma korvbröd med rödkålsslaw, salladslök och srirachamajonnäs och rostar cajunpommes som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Ostronskivling
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Salladslök
½ st
Lime
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Ketchup (steg 6)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Riv svamp i mindre bitar.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], sojasås, vatten [2 msk | 4 msk] och resterande Ay Cajun-ba i en stor skål och vänd ner svamp.
Tillsätt panko och vänd runt. Se till att svamp är jämnt täckt.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Vänd ner rödkål och morot i skålen.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P].
Placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Fyll korvbröd med rödkålsslaw och servera resterande slaw vid sidan av.
Toppa med stekt svamp, salladslök och srirachamajonnäs.
Servera cajunpommes med ketchup [2 msk | 4 msk].
Servera med resterande limeklyftor.