Poke bowl på kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl på kallrökt lax

Poke bowl på kallrökt lax

med färsk mango och ört- och ingefärsdressing

I många länder är en bowl en populär lunchrätt, som kan köpas på gator och torg. Ikväll bygger vi vår egen bowl med kallrökt lax i huvudrollen, som vi blandar med salladslök och asiatisk majonnäs. Vår bowl innehåller även mango, morot som vi skalar i långa, vackra band, gurka och avokado. Vi toppar med ört- och ingefärsdressing, färsk mynta och koriander, och knapriga jordnötter.

Allergener:
Fisk
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1

Salladslök

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1

Avokado

1

Gurka

1

Morot

½

Mango

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Mynta & koriander

½

Lime

150

Jasminris

25

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

½

Citrongräs

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)983 kcal
Energi (kJ)4112 kJ
Fett51.5 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker23.3 g
Protein36.2 g
Salt7.1 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked. Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered lax
2

Finhacka rökt lax och placera i en stor skål.

Skär salladslök i tunna skivor.

Rör i salladslök, asiatisk majonnäs, en nypa salt och peppar i skålen med lax. 

Blanda dressing
3

Skär lime i klyftor [1/2 st, 2P].

Plocka myntablad. 

Finhacka myntablad och koriander (spara några hela blad till garnering). 

Blanda mynta och koriander med sojasås, honung- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål.

Förbered avokado & mango
4

Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så du undgår kärnan, och tärna den sedan i 1 cm stora bitar.

Förbered grönsaker
5

Skär gurka i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Plocka bort citrongräs från ris innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med lax, mango, morot, gurka och avokado.

Ringla ört- och ingefärsdressing över grönsakerna.

Toppa med jordnötter och sparade mynta- och korianderblad.