Ikväll frestar vi Banh mi-inspirerad fläskbowl med sojasås, sweet chili sås och vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi bygger vår bowl med fläskkött, fluffigt ris, picklad gurka och morot, och så toppar vi med srirachamajo, koriander, mynta och sesamfrön!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Jasminris
1 portionspåse
Mynta & koriander
300 g
Fläskytterfilé
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ st
Kålrabbi, vit
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
5 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Vatten till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och en nypa salt i en medelstor skål. Rör i gurka och morot och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering.
Skär kött i skivor ( 3 per person). Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött och krydda med Ginger Ninja och en nypa salt och peppar. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sänk till medelvärme och rör i sojasås, sweet chili sås och vatten. Sjud i ytterligare 1 min, och ta sen av värme. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Plocka myntablad och korianderblad (riv isär stora blad).
Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Lägg upp kött bredvid riset och toppa med resterande sås från stekpannan. Placera picklade grönsaker i mitten och ringla över srirachamajo. Garnera med koriander och mynta och strö över sesamfrön.