topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pork banh mi bowl

Pork banh mi bowl

med picklade grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll frestar vi Banh mi-inspirerad fläskbowl med sojasås, sweet chili sås och vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi bygger vår bowl med fläskkött, fluffigt ris, picklad gurka och morot, och så toppar vi med srirachamajo, koriander, mynta och sesamfrön!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Mynta & koriander

300 g

Fläskytterfilé

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

5 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3335 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett34.2 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater84.1 g
varav socker19.3 g
Protein38 g
Salt4.5 g

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar.

3

Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och en nypa salt i en medelstor skål. Rör i gurka och morot och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering.

4

Skär kött i skivor ( 3 per person). Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött och krydda med Ginger Ninja och en nypa salt och peppar. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sänk till medelvärme och rör i sojasås, sweet chili sås och vatten. Sjud i ytterligare 1 min, och ta sen av värme. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

5

Plocka myntablad och korianderblad (riv isär stora blad).

6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Lägg upp kött bredvid riset och toppa med resterande sås från stekpannan. Placera picklade grönsaker i mitten och ringla över srirachamajo. Garnera med koriander och mynta och strö över sesamfrön.