Steak Diane på fläskkotlett och pommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak Diane på fläskkotlett och pommes

Steak Diane på fläskkotlett och pommes

med valnötssallad och senapsdressing

På jakt efter en rustik middag med kött och potatis? Vår Steak Diane (som karakteriseras av den krämiga såsen med senap och worcestershiresås) serveras med gyllenrostade pommes och en enkel sallad med valnötter och passar lika bra vardag som helg.

Allergener:
Soja
Mjölk
Nötter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

1 st

Tomat

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3515 kJ
Energi (kcal)840 kcal
Fett55.6 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater54 g
varav socker9.7 g
Protein35.7 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik och håll varmt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
4

Smält smör i samma panna på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt worcestershiresås, matlagningsgrädde, hälften av senapen, persilja, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka tomat och valnötter.

Blanda rucola, tomat, resterande senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp kött, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med valnötter och skeda sås över kött.